- Elvis Today Tomorrow And Forever - www.elvisnederland.com -


ELVIS THE CONCERT 2010Eerder kwamen de geluiden uit Memphis van Priscilla dat er nimmer meer een Elvis The Concert tour zou komen maar gelukkig kunnen we nu zeggen dat niets minder waar is. Het grote spektakel met alle TCB bandleden en Elvis op een reusachtig groot scherm zal dus volgend jaar in de lente weer te zien zijn.

Bron: www.elvisnederland.com


ELVIS THE CONCERT - THE REHEARSAL 2005

Na de show en de backstage foto’s hebben we hier ook nog wat foto’s welke tijdens de rehearsal van de TCB band voor Elvis The Concert werden genomen.

KLIK HIER … voor de rehearsal foto’s

Volgens ons zit hier de mooiste foto tussen ….kijk maar eens hoe het gezicht van Glen D. Hardin spiegelt in z’n piano.

Bron: “elvos” - www.elvisnederland.com

FOTO'S: DE SHOW – TCB BAND - BACKSTAGE

Hier is dan een foto impressie van Elvis The Concert 2005 in de Rotterdamse Ahoy. De foto’s laten u naast de feestelijke show ook backstage beelden zien….

We hebben de mooiste en leukste foto’s uitgezocht maar willen uiteraard iedereen hartelijk bedanken voor hun enthousiasme.

KLIK HIER …. voor foto’s van de show
KLIK HIER …. voor foto’s van de TCB band
KILK HIER …. voor backstage foto’s

Bron: Erwin Koggel - Erik Hendrikx - Floor van Ipenburg - www.elvisnederland.com

MARCEL REYS VERVOLG INTERVIEW 2005


v.l.n.r. Walt Johnson, Joe Guercio, Marcel Reys.

Hier het vervolg interview dat Remo Schorel had met de Nederlander Marcel Reys die o.a werkzaam is als trompettist tijdens de Europese Tour van Elvis The Concert. Verder is Marcel Reys overigens ook free-lance trompettist en maakt o.a. deel uit van The Jazzorchestra of the Concertgebouw, The New Cool Collective big band en The Auratones. U leest het we hebben hier niet te maken met zomaar de eerste de beste.

Vraag1: Welke Elvis nummer is voor jou als trompettist het leukste of interessantst om te spelen tijdens Elvis The Concert?

Ik heb geen specifieke voorkeur voor één song hoewel ik de up-tempo songs wel leuker vind dan de ballads. Ik vind 't begin met Space Odyssee altijd wel erg indrukwekkend. (Toen ik dat eens tegen Joe Guercio zei vertelde hij mij vol trots dat dit ooit ZIJN idee was geweest en vanaf dat moment is dat altijd de opening van het concert gebleven).

Vraag 2: Juist als jazzmuzikant heb je veel vrijheid tot improvisatie wat je bij de The Concert dus niet echt zult hebben, hier moet je namelijk de stem van Elvis volgen. Hoe is het om als muzikant mee te spelen met een geluidsband waar een stem van een overleden zanger op staat?

Als jazzmuzikant is het heerlijk om te kunnen imroviseren en dat is voor mij dan ook één van de leukste dingen om te doen, echter het grootste gedeelte van mijn werk bestaat uit het spelen van bladmuziek in big bands, combo’s en allerlei verschillende bezettingen dus op dat punt maakt dit project niet zo'n groot verschil... Wat wel een groot verschil is betreft dat meespelen met de video. Welnu, alles draait daarbij om de techniek; op meerdere plaatsen op het podium staan (beeld)monitoren en van het grootste belang hierbij is het om de dirigent te volgen, hij kent als geen ander de beelden en anticipeert daarop. Improvisaties zijn dus uitgesloten. Er zit een grappig moment in de show (al weet ik echt niet meer waar...) waarbij er om een technische reden een heel klein stukje beeld ontbreekt en waar het orkest één tel moet inleveren en dus i.p.v. vierkwartsmaat één keer een driekwarts moet spelen en Joe (de dirigent) maakt daar altijd een grap van door met een moeilijke beweging die driekwarts te benadrukken. Wist je overigens dat er achter dat grote scherm behalve de reguliere afspeelset er nóg één speelklaar staat die het in geval van nood direct kan overnemen... En dat zijn bepaald geen eenvoudige machines...

Vraag 3: Wat vind je van Joe Guercio als dirigent?

Het is moeilijk om Joe zuiver op zijn dirigeren te beoordelen, hij moet immers altijd de video volgen. Ik vind hem in ieder geval een bijzonder vriendelijke man en een goede bandleider.

Vraag 4: Je bent een groot fan van Frank Sinatra die vaak met een echte bigband speelde. Sinatra en Elvis namen veel dezelfde songs op. Tijdens de “Frank Sinatra Timex Special – Welcome Home Elvis” zongen beide heren zelfs de medley “Witchcraft/Love Me Tender” in duet met elkaar waarbij Sinatra “Love Me Tender” en Elvis “Witchcraft” zong. Tijdens Elvis The Concert horen we “My Way” en “What Now My Love” welke Sinatra ook op nam, wat vindt je van Elvis z’n versies?

Ik vind dat Elvis sowieso ontzettend mooi kon zingen maar ik geef persoonlijk toch de voorkeur aan Sinatra...(dit moet voor jou toch een soort vloeken in de kerk zijn?).

Vloeken in de kerk, oei. Nou, Marcel dat valt mee hoor ik vind op mijn beurt namelijk dat Sinatra heel mooi kon zingen al heb ik een sterke voorkeur voor Elvis…..

Vraag 5: Wordt er door de muzikanten buiten de huidige Elvis shows ook wel eens samen gemusiceerd voor de lol en als dit zo is, aan wat voor muziek moeten we dan denken?

Ik weet dat verschillende musici uit de band ook in andere formaties regelmatig met elkaar samenwerken, zoals Walt Johnson en Joe Guercio, die ook andere artiesten begeleiden. Ron Feuer (keyboard) maakte geen deel uit van originele Elvisband (althans niet op de video) maar met hem heb ik wel eens een paar keer gejamd, maar alleen wij twee deden dat.

Vraag 6: Wordt er door de diverse muzikanten nog veel over Elvis gepraat?

Er wordt opvallend veel over Elvis gesproken. Uiteindelijk ben ik natuurlijk een buitenstaander in dit gezelschap maar van werkelijk iedereen die hem heeft meegemaakt hoor ik alleen maar hele warme verhalen, deze mensen houden nog steeds van Elvis en dan bedoel ik vooral de persoon... Het schijnt dat Elvis ook bijzonder vrijgevig was naar iedereen die hij kende. Hij had eens opgevangen dat één van zijn personeelsleden thuis zo graag een (tweedehands) auto kado wilde geven op haar dochters verjaardag maar er geen geld voor had... Elvis kocht gewoon een splinternieuwe voor haar... Dit soort dingen schijnen heel vaak gebeurd te zijn, zelfs met mensen die hij nauwelijks kende...

Marcel zeer veel dank voor dit interview en heel veel succes tijdens de Europese tour. We zien je in Ahoy en Vorst-Nationaal in Brussel.

Bron: Remo Schorel – Marcel Reys - www.elvisnederland.com

MARCEL REYS – ELVIS THE CONCERT 2005

Marcel Reys (trompettist) over Elvis The Concert…..

Beste Elvisfans,

Jullie wisten wellicht vast niet dat er al sinds vijf jaar één Nederlandse musicus deel uitmaakt van Elvis the Concert. Vijf jaar geleden werd ik benaderd om als trompettist het originele orkest van Elvis aan te vullen voor de Europese tour. Gek genoeg was ik (als jazztrompettist) helemaal niet zo’n Elvisfan maar mijn waardering voor Elvis is enorm toegenomen sinds ik met zijn originele band aan het spelen ben. Ik heb veel (louter positieve) verhalen over hem gehoord en daaruit concludeer ik dat het een heel bijzonder mens moet zijn geweest. Het is me opgevallen dat als Joe Guercio (de dirigent) over hem spreekt regelmatig de tranen in zijn ogen komen.

Eerlijk gezegd is voor mij de grootste kick om te kunnen samenspelen met Walt Johnson, de trompettist die jarenlang in 't orkest van Elvis speelde maar daarnaast zeer veel andere bekende artiesten begeleide waaronder zes jaar lang Frank Sinatra (waarvan ik dan weer een grote fan ben). Verder is Walt één van de meest gevraagde studiocats van Los Angeles maar bovendien een onzettend aardige vent waar ik al die jaren (ook buiten de tours) veel contact mee heb. Jullie kunnen mij zien (en vooral horen) de 26e april in Brussel of de 27e april In Rotterdam (AHOY). Tot dan?

Vriendelijke groeten Marcel Reys

Marcel Reys is free-lance trompettist en maakt o.a. deel uit van;
The Jazzorchestra of the Concertgebouw
The New Cool Collective big band
The Auratones e.v.a.

Bron: www.elvisnederland.com

ELVIS THE CONCERT 2005 Update

De twee Mohegan Casino's concerten waren erg goed. Paul Leim bleek hier inderdaad een waardige vervanging voor good old Ronnie Tutt. De bandleden vonden echter dat de song 'It's Over' niet echt uit de verf kwam waarop besloten is het nummer te vervangen voor het meer krachtigere 'What Now My Love'.

De nieuw merchandise was in Amerika niet aanwezig aangezien alles al verscheept was naar Europa. De crew en de band zullen vandaag afreizen naar Groot-Brittannië waar de komende dagen meer rehearsals zullen plaats vinden voordat men naar Brussel gaat.

De geruchten vliegen overigens nog steeds over het internet dat er diverse TCB bandleden niet aanwezig zullen zijn tijdens Elvis The Concert. Het ENIGE TCB bandlid die helaas niet aanwezig zal zijn is Ronnie Tutt. Ed Hill van The Stamps zal overigens ook niet aanwezig zijn omdat hij nog niet herstelt is.

Dus Glen D. Hardin, Jerry Scheff, James Burton, Myrna Smith, Estelle Brown, Ed Enoch en Joe Guercio zullen gewoon aanwezig zijn tijdens de show. Vermeldenswaardig is dat ook Ron Feuer, die tijdens vele Las Vegas shows het orgel bespeelde voor Elvis, er ook bij is. En ook Walt Johnson (trompet) is er als origineel lid van het Joe Guercio Orchestra dat Elvis altijd bij stond.

Voor Brussel zijn nog steeds kaarten en voor Rotterdam zijn ook nog enkele kaarten.

Tickets voor Rotterdam kunt u bestellen via Ticket Service, de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, www.ticketservice.nl , de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Elvis The Concert
Ahoy’, Rotterdam
Woensdag 27 april 2005
Entree: Euro 42,- / Euro 39,- / Euro 37,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Bron: Rogier van Luyken - www.elvisnederland.com

200 EXTRA KAARTEN!

Mojo Concerts heeft laten weten dat er door een andere stoelindeling zo’n 200 extra kaarten beschikbaar zijn gekomen voor Elvis The Concert op 27 april 2005 in de Rotterdamse Ahoy. Een paar weken geleden lieten wij u nog weten dat er nog slechts 50 kaarten over waren voor dit unieke concert. De 200 extra kaarten zullen waarschijnlijk niet de allerbeste plaatsen bieden maar het is wel een mooie kans om The Concert alsnog mee te maken….

Dus heeft u nog geen kaarten voor dit geweldige muzikale feest dan kunt u deze bestellen bij Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, www.ticketservice.nl , de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Elvis The Concert
Ahoy’, Rotterdam
Woensdag 27 april 2005
Entree: Euro 42,- / Euro 39,- / Euro 37,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Bron: Rogier van Luyken - Elvis Today Tomorrow And Forever – www.elvisnederland.com

ELVIS THE CONCERT 2005 NOG NIET UITVERKOCHT (11-03-2005)

De kaarten voor Elvis The Concert in de Rotterdamse Ahoy vlogen in 2004 echt weg tijdens de start van de voorverkoop. Mojo was uiterst verbaast over deze overweldigende belangstelling voor Elvis The Concert van 27 april 2005.

Nu zijn er mensen op het internet die beweren dat het concert dus al in z’n geheel uitverkocht zou zijn. NIETS is echter minder waar!!! Er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar. Dus heeft u nog geen kaarten voor dit geweldige muzikale feest dan kunt u deze bestellen bij Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, www.ticketservice.nl , de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Op het podium staat een zestien koppig orkest, onder leiding van dirigent Joe Guercio, aangevuld met de TCB Band (James Burton, Ron Tutt, Jerry Scheff, Glen Hardin), The Sweet Inspirations (achtergrond-zangeressen), voormalige leden van J.D. Sumner & the Stamps Quartet (achtergrondzangers) en Millie Kirkham (sopraan). De supervisie is in handen van producer Stig Edgren.

De gebruikte Elvis concertbeelden komen voornamelijk uit Elvis, That's The Way It Is (1970), Elvis on Tour (1972), uit de eerste satellietuitzending in de geschiedenis Elvis: Aloha from Hawaii, via Satellite (1973) en uit de tv special Elvis (a.k.a. the '68 Comeback). Deze beelden tonen Elvis op zijn hoogtepunt als performer, in topvorm als superster en in opperbeste fysieke conditie.

Elvis The Concert zit zo goed in elkaar, dat je elk moment het gevoel hebt dat Elvis er zelf bij is….

Elvis The Concert
Ahoy’, Rotterdam
Woensdag 27 april 2005
Entree: Euro 42,- / Euro 39,- / Euro 37,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

*Wees er wel snel bij want u bent natuurlijk niet de enige Elvis fan….

Bron: Rogier van Luyken – Elvis Today Tomorrow And Forever – www.elvisnederland.com

ELVIS THE CONCERT 2005 Update (14-12-2004)

Voor iedereen die nog geen toegangskaarten heeft voor Elvis The Concert in de Rotterdamse Ahoy voor 27 april 2005 doet er goed aan om dit heel snel te regelen. Het concert is namelijk al voor bijna 95% uitverkocht! Dit houdt in dat er nog maar een paar honderd kaarten beschikbaar zijn. Mojo Concerts is wederom verrast dat de kaarten zo snel gaan aangezien het nog lang geen 27 april 2005 is!

Wij van www.elvisnederland.com zijn persoonlijk niet echt verrast….Elvis is gewoon natuurlijk nog steeds erg HOT!

Bron: Rogier van Luyken - Elvis Today Tomorrow And Forever – www.elvisnederland.com

ELVIS THE CONCERT 2005 - Persbericht MOJO

Elvis The Concert, de verbluffende productie die originele bandleden van Elvis op het podium live terugbrengt met een meer dan levensgroot geprojecteerde Elvis, keert op 27 april terug naar Ahoy’ in Rotterdam. Dit is het vervolg op de postume wereldtournee van Elvis, die in 1998 is begonnen. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag.

Op het podium staat een zestien koppig orkest, onder leiding van dirigent Joe Guercio, aangevuld met de TCB Band (James Burton, Ron Tutt, Jerry Scheff, Glen Hardin), The Sweet Inspirations (achtergrond-zangeressen), voormalige leden van J.D. Sumner & the Stamps Quartet (achtergrondzangers) en Millie Kirkham (sopraan). De supervisie is in handen van producer Stig Edgren.

De gebruikte Elvis concertbeelden komen voornamelijk uit Elvis, That's The Way It Is (1970), Elvis on Tour (1972), uit de eerste satellietuitzending in de geschiedenis Elvis: Aloha from Hawaii, via Satellite (1973) en uit de tv special Elvis (a.k.a. the '68 Comeback). Deze beelden tonen Elvis op zijn hoogtepunt als performer, in topvorm als superster en in opperbeste fysieke conditie.

Elvis The Concert zit zo goed in elkaar, dat je elk moment het gevoel hebt dat Elvis er zelf bij is. Op de informatieve site www.elvis.com/concert heet het dan ook: ‘From the first song it's magic. You're at a real Elvis concert.’

Elvis The Concert
Ahoy’, Rotterdam
Woensdag 27 april 2005
Entree: Euro 42,- / Euro 39,- / Euro 37,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Let op: voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

ELVIS THE CONCERT OVERZICHT 2005
26/04 Elvis The Concert, Brussel, Belgie, Vorst-Nationaal
27/04 Elvis The Concert, Rotterdam, Nederland. AHOY
29/04 Elvis The Concert, Birmingham, Engeland, National Exhibition Center
30/04 Elvis The Concert, Sheffield, Engeland, Sheffield Arena
01/05 Elvis The Concert, Newcastle, Engeland, Newcastle Arena
02/05 Elvis The Concert, Glasgow, Schotland, SECC
05/05 Elvis The Concert, London, Engeland, Hammersmith Apollo
06/05 Elvis The Concert, London, Engeland, Hammersmith Apollo
08/05 Elvis The Concert, Manchester, Engeland, Manchester Arena

Bron: EPE - R. van Luyken - MOJO - Elvis Today Tomorrow And Forever – www.elvisnederland.com

ELVIS THE CONCERT 2005?

Afgelopen weekend was in België het geweldige ‘Elvis Classics Concert’ met Joe Guercio en Jenson Bloomer, die overigens zeer goed bij stem was. De complimenten voor de organisatie van dit spektakel gaan uit naar het team van de Belgische Elvis Matters fanclub!

Voorafgaand aan het concert was er een interview met Joe Guercio, hier werd o.a. de vraag gesteld of men al plannen heeft voor een nieuwe ‘Elvis The Concert Tour’. Volgens Joe Guercio is het al zo goed als zeker dat er in 2005 weer een nieuwe wereldtour van 'Elvis The Concert' komt. Joe Guercio voegde hier aan toe dat deze concerten qua energie de originele Las Vegas shows echt benaderen en dat ze hier zelf dan ook altijd weer van genieten. Een verslag van het complete interview met Joe Guercio zal in het volgende nummer van Elvis Matters te lezen zijn.

Meer informatie over een Elvis Matters lidmaatschap vind je in onze rubriek 'FANCLUBS' waar je overigens ook informatie vindt van andere Nederlandstalige Elvis Presley fanclubbladen.

Bron: Remco Buurman - Joe Guercio - Elvis Today Tomorrow And Forever

Elvis The Concert 2003


(Tour Boek 2003)

-KLIK HIER!!!!.... voor de promo video clip van The Concert!!!-

Glory, glory hallelujah……..Elvis The Concert....

En wat vond u van Elvis The Concert. Laat het ons weten, het maakt niet uit hoe lang of hoe kort uw reactie is. De reacties worden door ons op de site geplaatst.

Mail naar: webmaster@elvisnederland.com


Heineken Music Hall 2003Nee, we hebben niet een speciaal extraatje gekregen. Geen After Party, en zelfs de stand van Fame Music hebben we niet waar kunnen nemen. Ja, je kon backstage, maar dat was uiteraard niet voor de grote massa! Het is gebleken dat het met verschillende belanghebbenden best moeilijk is om op één lijn te komen…..

Grote vraag is nu, heeft u het extraatje gemist. Ik heb eerlijk gezegd de ons beloofde verrassing geen seconde gemist. In 2000 bezocht ik voor het eerst 'Elvis The Concert' en vroeg me toen al meteen af waarom er alleen zitplaatsen waren. In mijn ogen zouden staanplaatsen de toch al goede sfeer nog uitbundiger maken. Was het in Ahoy afgelopen dinsdag een waar feest maar met de Heineken Music Hall werd mijn droom waar. Om met een Elvis song te spreken, 'My Wish Came True'….

In de artikeltjes die ik schrijf voor deze site noem ik Elvis regelmatig mijn muzikale held. Tijdens de concerten bewees Elvis voor mij meer dan ooit over een super krachtig live stem te beschikken. Hier wil ik graag aan toe voegen dat ik meer muzikale helden heb dan Elvis. Ja, want wat waren de heren van de TCB band weer op dreef zeg. En ook de rest van de entourage bezorgde mij kippenvel!

Ik heb gisteren zo hard, 'We Want More', geroepen dat mijn stem nu ongeveer net zo laag klinkt als wijlen J.D. Sumner. Dat van de Arena het dak open kan wist ik maar bij de Heineken Music Hall, wat er recht tegenover ligt, wist ik het nog niet maar ook hier ging gisteren het dak er af! Wat een geweldig mooi feest zeg!

Ik hoorde iemand zeggen dat de heren van de TCB band niet echt heel veel op het podium bewogen. Hierop wil ik zeggen dat de heren niet echt jong meer zijn maar wel degelijk als jonge goden spelen.

Meer dan eens weerklonk gisteren het Olé Olé, wat de artiesten op het podium erg schenen te waarderen. Na het zien van het dansje van James Burton op ons Olé Olé, moest ik denken aan de bootleg Cd 'A Hot Winter Night In Dallas'. Op deze Cd zegt Elvis, 'Als ik vanavond dood ga zal het een jaar duren voor men de glimlach van mijn gezicht heeft kunnen halen'. Bij het zien van James Burton had ik zo'n zelfde glimlach om mijn gezicht. De glimlach ging bij mij zelfs niet weg bij de gedachte dat dit de laatste keer was dat we dit concert feestje hebben mogen mee maken.

One night only ……a night to remember… (hé, zou dat niet een aardig titel zijn voor de bootleg van deze avond, we wachten af!)

Remo Schorel
Elvis Today Tomorrow And Forever

03-06-03 Een datum die ik niet snel vergeet. Het was mijn eerste kennis making met the concert. Het was zeker weten het meest indrukwekende concert dat ik ooit heb gezien en gehoord. Ik hoop dan ook op een vervolg.

Groet Ben

Wat klinkt dat toch aannemelijk: Elvis in Amsterdam. Toch leek het even echt zo. Elvis die vraagt of de lichten in de zaal aanmogen omdat hij ons nu toch ook wel even wil zien. Het leek even of Elvis daar echt stond. Helaas, een desillusie maar dat was de show zeer zeker niet. Vanaf dat we in de rij stonden om naar binnen te gaan hebben wij genoten. Het wachten was zelfs gezellig die avond. De verwachtingen waren hoog en werden die avond niet teleurgesteld. Het was een fantastische avond die we voor geen goud hadden willen missen. Het concert was levensecht en het enthousiasme van de bandleden was van hun gezichten af te lezen. Zelfs het ole, ole werd gewaardeerd. Heerlijk al die saamhorigheid bij het publiek. De sfeer tijdens het concert is niet te verwoorden, je moet er echt bij zijn geweest. Jammer dat het al weer achter de rug is.

Marijke Roeven

Wat een feest gisteren in de Heineken Music Hall!. De twee nederlandse concerten waren de beste van de hele tour, de band was wederom zwaar onder de indruk van de volle overgave van het publiek!. In de kleedkamer werdt er met name door Ronnie Tutt stevig gebaald van het feit dat er geen toegift mogelijk was; 'We'd love to give them more!''. Het balletje voor iets extra's is nog besproken met Stig Edgren in Rotterdam maar het antwoord was een luid, ferm en duidelijk 'nee'. Tevens bleek dat Fame op het laatste moment toch geen toestemming heeft gekregen voor een stand. Het concert maakte echter alles goed want de band was Hot & Rockin', het geluid werkelijk fantastisch, zelfs Elvis klonk beter!. Jammer van de waardeloze security, wat een amateurs, verschrikkelijk. Maar goed, er waren ook nog eens een hele hoop mensen die voor de eerste keer kwamen en sommigen konden niets anders doen dan het hele concert tranen weg pinken.

De tour was de succesvolste tot nu toe....de promoter in Engeland heeft al een verzoek voor een volgende tour in gediend. In de bar van het hotel tijdens de afscheidsborrel werd al druk gefilosofeerd over hoe die tour er uit zou moeten of kunnen gaan zien en daar werden een paar interessante ideeen geopperd. Alles hangt echter af van de band.... zij beslissen of ze nog door gaan of niet.... afwachten maar.

Rogier van Luyken

Ook ik ben deze week twee keer naar Elvis The Concert geweest! En ik heb genoten!
In Ahoy zaten we in vak DH, zodat we schuin op het podium keken. Zo hadden we een goed uitzicht op iedereen op het podium. Het klonk allemaal geweldig!
Maar........de Heineken Music Hall was echt te gek, wat een feest. We stonden bijna vooraan en hebben lekker gedanst en gezongen. Staanplaatsen is toch wel veel leuker.
The Sweet Inspirations hadden er erg veel zin in en maakten er hun eigen feestje van. Wat een concert. Nu maar afwachten of de genomen foto´s een beetje gelukt zijn, als mooie herinnering aan de geweldige concerten.

Tineke

Gisteren met zijn 2-en in Amsterdam geweest, de Heineken Music Hall. Geweldig!!!!! Geluid was zeker beter dan in Ahoy afgelopen dinsdag. Om 17.00u stonden de eerste mensen al buiten voor de deuren te wachten.

Om 18.30u gingen de eindelijk deuren open. Iedereen stroomde naar binnen. Alleen de beveiliging deed erg moeilijk over fotocamera's. Deze waren niet toegestaan. Natuurlijk iedereen over de zeik. Op internet staat duidelijk dat het mag. Het wordt zelfs aangemoedigd!!!! Maar dat wisten ze daar niet.

Na veel gedoe uiteindelijk toch de camera maar ingeleverd. In de zaal blijkt dat het opeens weer wel mag. Iemand had het gedeelte van internet uitgeprint. YES!!!! Maar de beveiliging is een beetje kinderachtig. Spontaan mag het dus wel maar je lens mag niet erg groot zijn. Als je iets teveel kan inzoomen (zoals wij), dan mag het niet meer. En als je hem al hebt ingeleverd, ook als het hun fout is, dan kun je hem niet meer ophalen want dat is het beleid. Want, zoals ze zelf zeiden "wij zijn hier de baas". Wat een stel kinderachtige knurften om je daar achter te verschuilen. Dus, helaas geen foto's van deze mooie avond. Als iemand wel foto's heeft gemaakt, wij houden ons aanbevolen.

Gelukkig maakte het optreden een hele hoop goed (mischien zelfs alles wel) en hebben we weer flink genoten. Vooral omdat we helemaal vooraan stonden, iedereen ging uit zijn dak. Omstreeks 23.30u kwam er helaas een einde aan deze laatste tour en konden we weer huiswaarts vertrekken.

Groetjes, Marco den Boer


Ik moet zeggen dat ik al behoorlijk wat keren getuige ben geweest van Elvis the Concert zowel in Nederland als Belgie en Amerika, helaas kon ik er echter afgelopen dinsdag niet bij zijn omdat ik bij Bon Jovi zat en puur toeval! vanavond was ik bij Tom Jones. Over de laatste is natuurlijk bekend dat hij goed bevriend was met "onze man" maar het moet gezegd, hij doet er alles aan om Elvis' legende en zijn eigen bewondering voor Elvis hoog te houden. Ik heb Tom Jones ook al diverse keren in concert gezien en altijd wordt Elvis wel een keer genoemd in een aankondiging of annekdote zo ook vanavond in Ahoy. Tom bracht zelfs een Elvis nummer ten gehore. Een redelijk autentieke versie van High Heal Sneakers, aangekondigd als Elvis Presley style of Rock 'n Roll. Zo kunnen we dan toch altijd weer aan Elvis denken ook al is het niet in de Heiniken Music Hall.

Michael van Werven

Ik heb ontzettend genoten afgelopen dinsdag in Ahoy. We waren met tien enthousiaste personen. Mijn zus (geen Elvisfan) was ook mee. Ook zij vond dit fantastisch en boven verwachting.
Geweldig is de TCB band, met name Ronnie Tutt.
Ik heb ontzettend veel respect voor deze heren.
Ik heb inmiddels "The Concert" vier keer gezien en het verveeld geen seconde!!
Morgen gaan we weer met tien personen naar Amsterdam.
Ik kan niet wachten.

Hendrik T.


Elvis was wederom in Ahoy en weer was het te gek indruk- wekkend. Veel leeftijdgenoten, 60 plussers, en andere die Elvis nog kenden uit hun jeugd werden weer terug gezet in de tijd. Fantastisch is dit toch al die muzikanten en backing vocals die rond Elvis stonden indertijd, nu welliswaar een dagje ouder, maar nog altijd even goed spelend weer te zien optreden. Ook soms een beetje dramatische, die fabuleuse stem van Elvis zo weer te horen, kortom ik hoop echt dat we het nog eens mee kunnen maken.

Hans Engel


Fantastisch Concert, Ik had 2 vrienden en mijn zus weten over te halen om mee te gaan, zij zijn geen Elvis fans! Maar ze vonden het een fantastisch concert. Aanstaande zondag ga ik uiteraard weer met nog een vriend van mij. Song line up was ook gewoon fantastisch vooral de beelden van Trouble/ Guitar Man waren buitengewoon goed, (Ik weet trouwens niet uit welke video uitgave ze komen omdat dit uit andere camara-hoeken komen dan '68 special, dus als iemand meer weet.....graag info hierover). Wat wel in de song line up van mij had mogen blijven zijn: Never Been To Spain en Proud Mary uit EOT. Dat waren echt fantastische momenten in The Concert, maar al met al heb ik natuurlijk niks te klagen. Tot zondag in Amsterdam waar we dit feest weer gaan voortzetten!!!!

David


Het was gisteren weer een super concert vooral na de pauze was t geen houden meer aan voor de security om de mensen voor de bühne weg te houden we gingen er gewoon voor, de leden hadden er weer behoorlijk zin in en ze zijn toch echt in 1997 met de tour in MEMPHIS begonnen en helaas zondag komt er in AMSTERDAM een eind aan En dan heb ik t begin en het einde van de tour meegemaakt

heinz peter tetz


Gisteren inderdaad weer een superconcert!!! The King lives forever!!

'Eppo'


Beste Elvis Fans,

Het was te gek!!!!! Niet normaal hoe goed er gezongen en gespeeld werd!
James Burton was te gek en niet te vergeten Ronnie Tutt ook.
Dit was de eerste keer dat ik naar een concert van Elvis ben gegaan en het was super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marc


Ik heb genoten van deze avond, geweldig was dat, beter dan ooit te voren. Ik kreeg rillingen over mijn hele lichaam. Het geluid in Ahoy was heel goed en de sfeer was over geweldig daar. Elvis the Concert moet je niet zien op TV, dat moet je mee maken, het Concert is zo realistisch weergegeven, of Elvis Presley op het podium zingt, Vlak voor het nummer, "Funny How time slips Away" vraagt Elvis of de lichten in de zaal aan gaan, En het leek of Elvis in Ahoy kon kijken hoeveel publiek er aan wezig was.

TCB Band speelde grandioos die avond, vooral James Burton was heel goed. Ik kan er nog meer over vertellen, maar het was een indrukwekkend Concert om nooit te vergeten. a.s. Zondag 8 juni ga ik er weer heen, dit keer in Amsterdam.

Vriendelijke Elvis groeten

Elvis-fan Rob Boersen
Nijmegen 4-6-2003


NIEUWS THE CONCERT 2003

Kaartverkoop The Concert

Nu Elvis The Concert voor de Nederlanders en Belgen dichterbij dan ooit lijkt wordt het ene na het andere nieuwsbericht op ons afgevuurd. Zo lijkt het er op dat we de video van de mega-hit 'A Little Less Conversation' te zien krijgen tijdens The Concert. Aangezien er in de Heineken Music Hall bijna alleen maar staanplaatsen zijn raden wij u aan om uw Rockin' Shoes alvast op te poetsen…..

Door de tv commercial loopt de kaartverkoop van Elvis The Concert in de Heineken Music Hall als een trein. Heeft u dus nog niet besloten om naar dit concert te gaan, bedenk u niet te lang want voor je het weet ben je te laat! Ook voor het concert in België zijn overigens nog wat kaarten te krijgen!

Bron: Rogier van Luyken - Elvis Today Tomorrow And ForeverIf I Can Dream

Dromen lijken soms uit te komen want naast 'What Now My Love', 'Welcome To My World', 'Walk A Mile In My Shoes' en 'Mystery Train/Tiger Man' zal ook 'If I Can Dream' als nieuwe song gespeeld worden tijdens de Nederlandse uitvoering van Elvis The Concert.

Verder kunnen we u melden dat 'Funny How Time Slips Away' ook weer in de line-up zit, een nummer dat overigens nooit eerder in Nederland is uitgevoerd. En zoals het er nu naar uit ziet krijgen we van Trouble/Guitar Man de gehele versie. Met dit nieuws kunnen wij helemaal niet meer wachten tot in Nederland het 2001 A Space Odyssey zal weerklinken!

Bron: Rogier van Luyken - Elvis.comKortingsbon Close Up Box-set

Bij Elvis The Concert in de Heineken Music Hall zullen door de Free Record Shop kortingsbonnen worden weggeven aan de fans voor de 4 Cd-set 'Close Up' welke op 15 juli 2003 uit zal komen. Fame Music zal tijdens deze avond aanwezig zijn met een stand waar u d.m.v een quiz de promo van de 'Close Up' box kunt winnen.

Bron: Rogier van LuykenThe Concert Update 19 mei

De TCB band reist morgen (20 mei,) af naar Groot-Brittannië om daar te repeteren voor Elvis The Concert. Tijdens The Concert kunt u trouwens net als in Memphis 2002, vier nieuwe songs verwachten te weten 'What Now My Love', 'Welcome To My World', 'Walk A Mile In My Shoes' en 'Mystery Train/Tiger Man'. Of we nog meer aanpassingen van de show kunnen verwachten is vooralsnog niet bekend. Wel wordt er gehoopt op de volledige versie van Trouble/Guitar Man en de '68 versie van Blue Suede Shoes!

De TCB band start de Europese tour op 24 mei 2003.

Bron: Rogier van Luyken - Elvis Today Tomorrow And ForeverWIN The Concert Kaarten Bij Radio Hoogeveen

Tijdens de 2 uur durende Elvis Radio special in de gemeente Hoogeveen kan de luisteraar twee kaarten winnen voor Elvis The Concert in de Heineken Music Hall welke beschikbaar zijn gesteld door Mojo. Mojo laat overigens weten dat er trouwens nog steeds kaarten zijn voor dit concert, maar dat u er wel snel bij moet wezen!

Zender: Radio Hoogeveen
Tijd: 1 Juni 2003, 16.00 uur - 18.00 uur
Te ontvangen op Ether 106.8 FM - Kabel 104.1 FM

Bron: Elvis Today Tomorrow And ForeverElvis The Concert Promo Video Primeur!!!

Eerder vertelde we u al over de 'flashy' tv commercial welke op RTL 4 & 5 zullen worden uitgezonden van 14 t/m 31 mei. Nu hebben wij hier echter alvast de primeur voor u. Kijk en geniet hoe uw favoriete zanger weer eens in het zonnetje gezet wordt. Het enige wat wij hier aan toe willen voegen is….

Kom allemaal naar de HEINEKEN MUSIC HALL

-KLIK HIER VOOR DE VIDEO PROMO CLIP!!!-

Elvis The Concert Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O.
Zondag 8 juni 2003 Entree: € 37,50 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen

HOT: WIN ELVIS THE CONCERT KAARTEN!!!

Rogier van Luyken (IET) die morgen,26 april, zijn opwachting zal maken in een twee uur durende Elvis Special op de zender Rick FM. Zal in deze uitzending twee kaarten ter beschikking stellen van Elvis The Concert op 8 juni in de Heineken Music Hall.

Naast de geweldige muziek van Elvis Presley heeft U dus nu nog meer reden om te luisteren naar dit zéér leuke programma, waarin veel alternatief materiaal langs komt.

Zender: Rick FM
Presentator: Fred van Veen - GAST: ROGIER VAN LUYKEN
Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur
Te ontvangen in Uithoorn en wijde omgeving op 104.5 FM - 106.3 Ether

NB. Het Elvis programma is ook wekelijks een uur lang te horen in Uithoorn en omsteken en wel elke zaterdag van 20.00 uur - 21.00 uur

Bron: Elvis Today Tomorrow And Forever

The Concert After Party???

Werkelijk alles is in het werk gesteld om voor de allerlaatste Europese Elvis the concert van 8 juni een after party te organiseren. Men had bedacht dat het leuk was om zo'n 150 gelukkige fans, de TCB bandleden te laten ontmoeten. Er werd zelfs gehoopt dat JXL naar de Heineken Music Hall zou komen voor het muzikale feestje…..maar helaas het is allemaal niet gelukt.

Toch kunnen we u ook goed nieuws melden, BMG Nederland werkt namelijk nog steeds hard aan iets exclusiefs voor alle aanwezige fans van het laatste concert. BMG is het wel over één ding eens, dit laatste concert mag niet zomaar zonder iets extra's voorbij gaan.

We houden u uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Elvis The Concert Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O. Zondag 8 juni 2003 Entree: € 37,50 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Bron: Rogier van Luyken - Elvis Today Tomorrow And Forever

Elvis The Concert 2003 Ondanks OorlogKlik op de flyer
voor een uitvergroting.
Na 11 september zijn vele Amerikaanse artiesten huiverig geworden om te vliegen. En nu met de oorlog in Irak staan de vele Amerikaanse artiesten zeker niet te trappelen om in het vliegtuig te stappen.

Rogier van Luyken die afgelopen week nog contact heeft gehad met Jerry Scheff weet echter namens de gehele TCB band te vertellen dat Elvis The Concert gewoon door zal gaan. Wat betreft Elvis The Concert hoeft u zich dus geen zorgen te maken….

If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can't my dream come true (Elvis 1968)


Voor het extra concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall zijn nog kaarten maar wees er wel snel bij.

Elvis The Concert Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O. Zondag 8 juni 2003 Entree: € 37,50 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Bron: Elvis Today Tomorrow And Forever - Rogier van luyken

Elvis The Concert Kaartverkoop

Van het extra concert dat in de Amsterdamse Heineken Music Hall gehouden zal worden zijn inmiddels ruim 2000 kaarten verkocht. Wilt u dus ook nog bij dit meer dan unieke Elvis The Concert aanwezig zijn, wees er dan snel bij. Er zijn alleen nog staan plaatsen.

Het concert vindt plaats op zondag 8 juni in Amsterdam. NB. Zondag 8 en Maandag 9 juni is het Pinksteren.

Elvis The Concert Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O. Zondag 8 juni 2003 Entree: € 37,50 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Bron: Rogier van luyken

Elvis The Concert: 'Standing Room Only'

Het extra concert welke gehouden zal worden in de Amsterdamse Heineken Music Hall zal een speciaal concert worden. Niet alleen is het 't laatste concert van de Europeese Tour ook zullen er alleen staanplaatsen verkocht worden. Voor de mensen die wel willen zitten zijn er achteraan in de zaal wel diverse zitplaatsen beschikbaar.

Deze opzet is uniek voor het concert en zal zeker bijdragen aan een nog betere en lossere sfeer. Ja, mocht u er zin in hebben er mag gedanst worden. En alsof u niet reden genoeg heeft om naar the Concert in de Heineken Music Hall te gaan…. Men heeft aan het eind van het concert nog een verrassing voor uw in petto. Let wel, als het rond komt, later meer hier over.

Bron: Rogier van Luyken

The Concert MOJO Persbericht Delft, 4 maart 2003

Op zondag 8 juni 2003 komt ELVIS THE CONCERT voor een extra concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert op 3 juni 2003 in Ahoy is allang uitverkocht. Alle muziek tijdens de show is live, behalve de stem van Elvis, die staat op film en wordt meer dan levensgroot geprojecteerd. Op het podium staat een 16 koppig orkest, waaronder leden uit de originele begeleidingsband van The King. De kaartverkoop begint zaterdag 8 maart.

Het concept van de show is een zo authentiek mogelijke weergave van een echt Elvis concert. Voor ELVIS THE CONCERT wordt gebruikt gemaakt van een ruime collectie aan hoogtepunten van Elvis live op bewegend beeld. Hiervan wordt alle audio weggehaald, behalve natuurlijk de vocalen. De muzikale begeleiding wordt live verzorgd door leden uit de originele Elvis band, zoals achtergrondzangers The Sweet Inspirations en The Imperials.

ELVIS THE CONCERT, begonnen in 1997 in Memphis Tennessee, en al vier maal eerder in Nederland te zien geweest, is houder van een officieel Guinness World Record™, namelijk dat van "the first live tour starring a performer who is no longer living."

De huidige wereld tournee van ELVIS THE CONCERT wordt afgesloten met het concert op 8 juni in Amsterdam.

Elvis The Concert Heineken Music Hall, Amsterdam Z.O. Zondag 8 juni 2003 Entree: € 37,50 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Bron: MOJO - Rogier van Luyken

EXTRA CONCERT in Nederland

Het is gelukt!, er komt een EXTRA CONCERT in Nederland van Elvis The Concert.
Het concert in Wenen op 7 juni is komen te vervallen. Op 7 juni 2003 reist de TCB Band af naar Nederland om op 8 juni 2003 het laatste concert van de tour en waarschijnlijk het allerlaatste concert in Europa ooit te geven in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ahoy! was niet beschikbaar i.v.m. overvolle agenda en zowel Mojo, de bandleden en de producer stonden op een extra concert in Nederland. Vandaar de locatie Heineken Music Hall in Amsterdam, waar overigens nog steeds vijfenhalfduizend fans in kunnen.

LET OP: Na afloop van het concert gaat er waarschijnlijk nog iets leuks gebeuren, meer hierover in de komende weken. Voorverkoop voor het extra concert start aanstaande Zaterdag!, dus allemaal vroeg naar het postkantoor!.

Rogier van Luyken

© Elvis Today Tomorrow And Forever 2004 - www.elvisnederland.com