Elvis Related

JXL en Rogier van Luyken op AT-5

Hieronder vindt u een gedeelte een interview van JXL ,de remixer van de Elvis song 'A Little Less Conversation', wat hij gaf aan de Amsterdamse televisiezender AT-5.

Het gehele interview waarop ook Rogier van Luyken te horen is kunt u trouwens ook beluisteren op MP-3….
Klik Hier

JXL: Eigenlijk was het een zeer tricky iets om 'A Little Less Conversation' te remixen omdat het nog nooit eerder gedaan is.
Voordat het een single was, maar dat kwam later, was het de bedoeling dat ik muziek zou maken voor de Nike commercial die nu draait van de World Champions League. En die mensen gaan niet over één nacht ijs dus je gaat er echt met een paar man zitten en gewoon bomen over wat de beste muziek is en toen kwamen we op een paar ideeën en dit was er één van.

AT-5: Wat is de link tussen Elvis en het WK voetbal?

JXL: 'A Little Less Conversation A Little More Action'. Simpel, puur op tekst. Het was wel een leuke invalshoek, teveel gelul en te weinig voetbal. De meeste nummers van Elvis zijn zulke goede popsongs van A tot Z, heel kort allemaal, daar kun je helemaal niets aan toevoegen, dat moet je gewoon zo laten. Het origineel is een heel funky nummer, maar twee minuten ofzo en dat biedt heel veel ingrediënten om er wat leuks mee te doen. Een nummer als 'Are You Lonesome Tonight' of 'Jailhouse Rock' of wat dan ook dat zijn geen nummers, Uuh, daar blijf je gewoon van af. Dat is gewoon perfect zoals het is. Net als 'Yesterday' van The Beatles. Daar valt niets aan toe te voegen, op geen enkele manier………………….

BACK

© Copyright, Elvis Today Tomorrow And Forever 2003