Jim Reeves Interview Over Elvis

Hier onder vindt u een gedeelte van een Iers radioprogramma waarin Jim Reeves spontaan over Elvis begint te vertellen. De radio Show werd destijds in juni 1963 geheel door Reeves zelf gepresenteerd en uitgezonden in augustus 1964.

Klik Hier Voor Het Interview In MP3

Jim Reeves: "…al mijn liedjes worden in Nashville, Tennessee in de RCA Studio´s opgenomen. Oh, voor ik ´t vergeet, het is dezelfde studio als waar Elvis zijn platen opneemt. En dat zullen jullie wel interessant vinden! Mijn platen verkopen niet zo enorm als die van Elvis, maar het is toch dezelfde microfoon waar we in zingen (Jim lacht hier…). Een feit is dat we beiden dezelfde arrangeur en dezelfde studio-muzikanten gebruiken. Elvis was de volgende dag in Nashville. Ja, ik zag hem op t.v. Hij reist altijd per bus.

Ik weet dat veel mensen dat interessant vinden, Elvis heeft zijn eigen bus. Hij weigert te vliegen, ik wil niet zeggen dat hij bang is om te vliegen, maar hij is een van die artiesten die weigeren om te vliegen. Waar hij ook heen gaat hij reist altijd per trein of met zijn privé bus. Het was leuk om hem na al die jaren weer eens in Nashville te ontmoeten. We doken samen de RCA studio "B" in, waar we beiden een platensessie deden. We hadden heel wat lol samen en grapten met Chet Atkins en het was zo leuk Elvis na al die jaren weer eens te ontmoeten.

Ik herinner me nog toen Elvis begon in 1953. Hij en ik waren samen op de Louisiana Hayride Show. Kun je je dat voorstellen. Hij was zo nerveus dat hij het toneel niet opdurfde. Hij had een plaatje uitgebracht "Blue Moon" dat hij had opgenomen voor een klein label in Memphis, Tennessee. Elvis, Scotty Moore en Bill Black kwamen naar Schreveport, Louisiana waar de show was. Hij vroeg me hem met zijn gitaar het toneel op te duwen, daar hij dit niet durfde. Dit heb ik gedaan, ik kondigde hem aan, trok hem op het toneel en stopte zijn gitaar in zijn hand en wenste hem veel succes. Maar heel eerlijk, hij was toch zo nerveus.

Natuurlijk heeft Elvis nu geen promotie meer nodig, maar dit was wat ik jullie wilde vertellen, dat toen ik Elvis weer ontmoette hij nog even aardig en ontroerend was als toen ik hem voor de eerste keer op de Louisiana Show ontmoette. Dit beeld van Elvis Presley blijft me altijd bij, en ik vind het leuk dat ik hem aan het begin van zijn carrière heb leren kennen.

De vriendschap van Elvis en Jim Reeves zou tot Jim´s dood in 1964 blijven bestaan.

Bron: Bert Bosink - Remo Schorel - ElvisNederland.Com

BACK

© Copyright, Elvis Today Tomorrow And Forever 2003