Wereldwijde Erkenning (13-07-2003)
 
 
Bijna mijn hele leven ben ik al fan van Elvis Presley. Ik zou dan ook vele columns kunnen vullen over wat ik voor rare, vreemde en leuke dingen heb meegemaakt als Elvis fan. Als het moet zou ik dagelijks een column kunnen schrijven over hoe vreemd mensen het wel niet vinden dat iemand van 33 jaar zich bezig houdt met de muziek van Elvis. Na de introductie van de vernieuwde Elvis Today Tomorrow And Forever site, begin dit jaar, was ik ook zeker van plan om mijn verhalen te delen met de Elvis fans van Nederland en België. Ik wilde gewoon laten zien dat het beslist niet raar is om de muziek van Presley geweldig te vinden anno 2003.

Na drie columns bedacht ik mij echter dat het schrijven van mijn columns voor mensen die graag negatief doen, wel eens voeding zou kunnen zijn om te denken dat de Elvis Fan zichzelf zielig vindt en niet begrepen. Mijn gedachten waren achteraf gezien grote onzin omdat de site natuurlijk hoofdzakelijk bezocht wordt door mensen die Elvis op zijn minst leuk vinden.
Zo kreeg ik afgelopen week een mailtje waarin een vrouw vertelde dat ze mede dankzij de Elvis Today Tomorrow And Forever site nu gewoon durft te zeggen dat ze naast de muziek van de Golden Earring ook van Elvis Presley zijn muziek houdt. Aangemoedigd door dit vleiende mailtje besloot ik toch door te gaan met mijn column. Er zijn blijkbaar mensen die toch nog steeds aarzelen om voor hun muzieksmaak uit te komen. Er lijkt dus nog veel 'werk' te doen om duidelijk te maken dat je zelf uit mag maken van welke muziek je het meest kunt genieten. Dit trouwens ongeacht of het gaat om het muzikale genie Elvis of niet!

Ondanks het zojuist aangehaalde mailtje merk ik trouwens wel dat de waardering voor Elvis Presley steeds groter wordt. Steeds meer mensen reageren positief als ik vertel dat ik me op het internet bezig hou met mijn muzikale held. U moet weten dat ik zelden of nooit een Elvis T-shirt draag, maar nog steeds uitgelaten over het allerlaatste concert in de Heineken Music Hall, trok ik onlangs toch maar weer eens een Elvis shirt aan. Toen ik tien minuten later op de lift stond te wachten werd ik alweer aangesproken op het feit dat Elvis op mijn shirt stond afgebeeld.

'Hé, ben jij….uuuh…een Elvis Fan', hoorde ik naast mij zeggen terwijl ik op de lift stond te wachten. Nee hè!, flitste het door mijn hoofd, weer zo iemand die een probleem heeft dat iemand naar de muziek van Elvis luistert. Maar nog voor ik hier een opmerking over kon plaatsen werd ik zowaar al geholpen…. Een vrouw die bij de man scheen te horen, die de wat onnozele opmerking plaatste zei, Jij bent slim zeg….hij heeft toch niet voor niets een T-shirt met Elvis aan!!! De man lachte verlegen naar mij en z'n vrouw en stamelde dat hij Elvis postzegels had, of ik wist dat er zoiets bestond, je bent toch fan vroeg hij toch nog maar eens. Ja, dat kun je wel zeggen dacht ik maar zei dat ik zelf ook een paar zegels had. Enthousiast begon ik vervolgens te vertellen dat ik zelfs de afgelopen week twee maal Elvis The Concert had gezien. De man vond dit geweldig en vertelde dat hij postzegels verzamelde en best veel zegels had met de beeltenis van Elvis. Hij had er een paar dubbel en zou er wel eens een paar door de brievenbus gooien.

Ja, er zijn steeds meer mensen die begrijpen dat ik Elvis de meest geweldige zanger vind. En met de binnenkort te verschijnen opvolger van het zo succesvolle ELV1S 30 # 1 HITS en de nieuwe remix van Rubberneckin' zal de waardering voor Elvis Presley nog veel groter worden.

Ik ben zelfs 'bang' dat als Rubberneckin' wederom een #1 hit voor Elvis zal opleveren deze column niet meer nodig zal zijn. Elvis zal dan werkelijk door iedereen wereldwijd erkend worden.

Deze column niet meer nodig…mmm…..laten we het met z'n allen hopen!!!!!

Remo Schorel

BACK

© Elvis Today Tomorrow And Forever 2004 - www.elvisnederland.com