De Grootsheid Van Presley (31-01-03)
 
 
Tot mijn verbazing kreeg Elvis het afgelopen jaar eindelijk de aandacht die hij volgens velen al jaren verdient. 2002 zal zelfs door de Elvis fans herinnerd worden als het jaar waarin hun muzikale held meer aandacht kreeg dan in welk jaar dan ook.

Dit alles doordat de platenmaatschappij 25 jaar na Presley zijn dood zowaar wat geld vrijmaakte voor een reclame kampanje. Met een aantal mooie Cd releases wilde men laten zien dat Elvis nog steeds The King is.

Zo konden we meneer Presley in de hoogste positie van alle hitlijsten van deze wereld vinden met het door JXL gemixte nummer 'A Little Less Conversation'. En met het album 'ELV1S 30 # 1 Hits' werd het zelfs voor de meest grote Elvis haters op een pijnlijke manier duidelijk dat Elvis voor altijd de grootste zal blijven.

Vooral rond de sterfdag van Elvis beleefde de aandachtsgolf van de media een hoogtepunt. Uiteraard werd er door de verschillende Tv omroepen weer eens een blik Elvis imitatoren open getrokken. Na jaren kregen kranten, tijdschriften, Tv en Radio echter ook het gevoel dat ze ook eens op een positieve manier aandacht aan het fenomeen Elvis moesten schenken. Zelfs Edwin Evers van het populaire hitradiostation 538 maakte 'ELV1S 30 # 1 Hits' tot album van de week.

In deze periode was onze mailbox dan ook geheel gevuld met allerlei vragen en verzoeken. Variėrend van het mee werken aan werkstukken voor school tot vragen en uitnodigingen van Veronica, RTL-4, Met Het Oog Op Morgen, De Wereld omroep, enz. Ja, het was even schrikken maar ELVIS WAS OPEENS HOT!

In diverse interviews werd mij gevraagd waarom ik nu Elvis Fan ben en wat in mijn ogen Elvis nu wel zo speciaal maakte. Als antwoord gaf ik steeds weer dat Elvis een meer dan unieke stem had, en dat hij met die unieke stem als geen ander een speciaal gevoel kon overbrengen. Elvis was bij uitstek een podiumdier die plezier had in het entertainen van zijn fans.

Gelukkig werd mijn antwoord door de interviewers overgenomen. Gelukkig, want zelf vond ik eigenlijk dat mijn antwoord niet echt de lading dekte, zouden andere mensen niet eveneens kunnen beweren dat de artiest waar zij fan van zijn, ook de door mij zojuist opgesomde gave had.

De vraag hield mij dusdanig bezig dat ik mezelf zelfs begon af te vragen waarom ik al jaren fan van Elvis ben en niet van iemand anders. Natuurlijk twijfelde ik niet aan de grootsheid van Presley maar wel vroeg ik mij af wat mij en de vele andere Elvis fans eigenlijk beweegt om hun Cd kasten bijna geheel te vullen met Elvis.

Terwijl ik mijn hersenen pijnigde om een mooi en vooral sluitend antwoord te vinden bleek het antwoord eigenlijk kinderlijk eenvoudig…

In een groot warenhuis waar ik weer eens was om door de Elvis Cd's heen bladeren hoorde ik opeens achter mij een jongetje roepen; kijk daar moeten we wezen, daar zijn Elvis Cd's. Omdat dit met veel kabaal gepaard ging draaide ik mij om en zag vervolgens hoe een jongetje met een leeftijd van een jaar of tien zijn oma en moeder voort trok naar de Elvis Cd's en vol enthousiasme over Elvis begon te vertellen.

Mijn antwoord op de vraag of en waarom Elvis de beste is luidt dus als volgt, 'Elvis is The King omdat hij 25 jaar na z'n dood een jongetje van 10 jaar in vervoering kan brengen. Dat kan volgens mij niemand van zijn of haar idool vertellen. Elvis is gewoon de grootste omdat hij Elvis is!'

Remo

BACK

© Elvis Today Tomorrow And Forever 2004 - www.elvisnederland.com