Elvis T-shirt
 
 
Toen ik 14 jaar (1984) was kreeg ik mijn eerste Elvis-T-shirt. Ik was er dermate trots op dat ik het de volgende dag meteen aan deed naar school. Mijn vrienden vonden het shirt erg mooi, want ook zij vonden Elvis wel aardig. Helaas dachten een - te stoer - aantal jongens er heel anders over. Ze vroegen mij dan ook op een zeer vervelende manier waarom ik in godsnaam dat Elvis-T-shirt aan had. Nou, vertelde ik, zoals je begrijpt ben ik een Elvis-fan. "WAT ZEG JE....., luister je naar EEN DODE.....?" zeiden zij vervolgens. "Ja, is dat nou zo erg?" was mijn antwoord. "Maar die gek is toch dood !", wisten ze me weer te melden. Geļrriteerd zei ik "Eens kijken wat er op mijn T-shirt staat. "35-77", "Zo, jullie kunnen lezen? Knap hoor! Elvis is inderdaad niet meer in leven, maar tijdens zijn leven heeft hij hele mooie muziek geproduceerd!" De jongens; luidkeels honend "HAHAHA, hij luistert naar een dode; hij luistert naar een DODE!" Ik diende ze van repliek met de opmerking dat als hun favoriete zanger die dag zou overlijden, zij dus zijn muziek daarna ook stom zouden moeten vinden. Ik veronderstelde dat dit vast niet het geval zou zijn. De stoere jongens: " Uhuhuhu, tja, uhuhu, en toch vinden wij Elvis stom.....!"

Nu 16 jaar later begrijp ik dat het destijds wel erg naļef van mij was om te denken dat er veel mensen zouden zijn die mijn T-shirt mooi zouden vinden. Kinderen van een jaar of 14 hadden toen natuurlijk - zeer begrijpelijk - niet zo veel verbintenis met Elvis; hij was toen namelijk al weer 7 jaar niet meer in leven. Nee, toen was het helemaal Bruce Springsteen. Dezelfde Springsteen die later zou beweren dat hij -omdat hij een groot Elvis-fan was - ooit over de hekken van Graceland was geklommen. Dezelfde Springsteen die de grote Pointersister-hitsong 'Fire' schreef , welke hij eigenlijk voor de door hem aanbeden Elvis schreef. Zonder het vroegtijdig overlijden zou ook Elvis dat nummer waarschijnlijk hebben opgenomen. Nee, ik begrijp de stoere jongens nu volkomen.

Wat ik echter nooit zal kunnen begrijpen is dat volwassen mensen bijna dezelfde simpele gedachte in hun hoofd hebben als 14 jarige jongens. Als je namelijk op een feestje bent en men heeft het over muziek en je durft te beweren dat je naar de muziek van Elvis luistert, is de volgende vraag altijd, "Oh! , heb je dan ook zo'n Elvis-pak." NEE DUS! Vaak antwoord ik dan ook op de vraag ben jij ook 'ZO'N' Elvis-fan met nee, ik ben een liefhebber van de muziek van Elvis. Maar dat is toch hetzelfde krijg ik dan vervolgens als antwoord. Nee, want als ik zou zeggen ik ben Elvis-fan, dan was de volgende vraag geweest of ik thuis een Elvis-pak heb hangen.... en ik heb helemaal geen Elvis-pak thuis in mijn kast hangen. Mijn pak ligt bij de stomerij, ik had gisteren namelijk nog een gastoptreden bij Tom Jones.....

Ja, als Elvisfan heb je het niet echt makkelijk, toch blijf ik Elvisfan, Today Tomorrow And Forever!

BACK

© Elvis Today Tomorrow And Forever 2004 - www.elvisnederland.com